GOLF A LES ESCOLES

     Medi ambient

Golf i natura van agafats de la mà

Els camps de golf estan integrats a la natura de manera harmoniosa i no cal veure’ls com una alteració de l’espai natural on són instal·lats pels humans.

L’aigua que utilitzen els camps no és potable i per tant el sistema de regadiu no pren l’aigua dels aqüífers naturals. Pràcticament tots els camps de golf actuals tenen depuradores pròpies on regeneren l’aigua procedent de residus no aptes per consumir pels humans.

Per cuidar els greens i els carrers, els responsables de manteniment fan servir uns herbicides que ajuden a mantenir ferma l’herba però que en cap cas són tòxics,ni per la salut ni per la fauna i flora.

Si una cosa cuiden els camps de golf, és mantenir els ecosistemes naturals i evitar la seva alteració. I per això, és molt habitual veure en els camps com comparteixen territori amb els jugadors de golf, famílies d’ànecs amb els seus pollets, conills que creuen els carrers, i molts ocells que hi viuen i fan el niu. Fins hi tot, els porcs senglars, gaudeixen dels camps, fent autèntics sots als carrers on busquen les preuades tòfones!

El golf es juga quan comença a clarejar al matí i la jornada acaba quan ja no s’hi veu per colpejar la bola al green.
Això vol dir que no interfereix amb el descans dels veïns, ja que al vespre la instal·lació roman tancada.

Quan aneu a la muntanya o el camp, la millor manera de gaudir-lo és escoltant els sorolls que ofereix la muntanya i especialment dels animals que hi viuen. Al golf també respectem el silenci i per això es practica l’esport sense crits ni sorolls que interfereixin amb la natura.

El golf es juga caminant, tot i que és possible utilitzar uns cotxes que hi circulen pels carrers dels camps de golf. Per no embrutir l’ambient natural, pràcticament tots són elèctrics, per evitar el fum i el soroll d’un motor d’explosió.

Durant una volta de quatre hores, que és el que acostuma a durar una partida de golf, hi ha instal·lats alguns serveis en llocs estratègics del camp de manera que el jugador es pot alleujar en aquestes petites construccions de fusta i no utilitzar el camp per fer-ho…

Molts exemples de com el golf cuida del seu entorn natural i de tota la fauna que hi viu. Ens agrada gaudir també de la natura mentre juguem a golf!